برنامه‌ی آموزشی نوين فنلاند

چکیده

در اين بخش نقاط آغازين و همچنين اهداف و راهكار هاي اصلي طرح اصلاحات برنامه ی آموزشی فنلاند كه به تازگي تكميل شده است، در تمامي سطوح تحصيلي مورد بررسي قرار مي گيرند. اين اصلاحات بر اساس نقاط قوت كنوني نظام آموزشي فنلاند انجام شده است.  این اصلاحات همچنین بر روی مقابله با جريان هاي منفي در بحث آموزش و چالش هاي جهان امروز که همواره در حال تغيير است و آینده‌ی ناشناخته تمرکز دارد. روند كامل اصلاحات در اين بخش شرح داده شده است. مراحل كار مانند اسناد آموزشي اصلي، از اهميتي برابر با محصول نهايي برخوردارند. روند كار تاثير بسزايي بر درك و پذيرش ذينفعان در جامعه و نظام آموزشي از تغييرات و همچنین ميزان مشاركت مردم در اجرايي شدن آن ها می گذارد.

تمركز مقاله بر نقش ها و تجربيات دانش آموزان، خصوصا در آموزش اجباريست. در متن، مقصود از «دانش آموز» كودكان و نوجوانان از اوايل دوران كودكي تاپايان دوره ي متوسطه (18-19 سالگي) است. در اين فصل مهم ترين موارد موثر در افزایش میزان لذت يادگيري در دانش آموزان و نهاد هاي دانش آموزي بررسي مي شود. علاوه بر آن، به لزوم آمادگي معلمان براي ايجاد تغيير در ديدگاه و رويكرد هاي خود جهت  ترويج يادگيري مفهومي و كمك به پيشرفت دانش آموزان در زمينه ي كاوش، تفكر، كار گروهي، خلاقيت و تلاش براي آينده ي پايدار نيز اشاره دارد.

 

كلمات كليدي: اصلاحات برنامه ي آموزشي، روند برنامه ي آموزشي، نهاد هاي دانش آموزي، تغيير پايدار

 

مقدمه

فنلاند هسته ي برنامه آموزشي ملي خود را طي سال هاي 2014-2017 در تمامي سطوح تحصيلي شكل داد: دوران كودكي، پيش دبستاني، پايه ( دبستان و دوره ي اول متوسطه) و دوره ي دوم متوسطه. بر اين مبني، هسته ي برنامه ي آموزشي همواره مسيري منسجم را در طول كل دوره ي تحصيلي شكل مي دهد.

هدف از اصلاحات، تقويت توان نظام آموزشي فنلاند و در عين حال، رويارويي با چالش هاي دنيايي پيچيده و همواره در تغيير بود. مسائلي مرتبط با عمق معنا در يادگيري، مشاركت و سلامت دانش آموزان همراه با برابري در آموزش باعث شكل گيري رويكرد هاي تازه ای شدند. در قاعده ی بنیادین تفکر آموزشی فنلاند؛ آموزش برابر و با کیفیت بهترین راه برای تکریم کودکان و دوران کودکی و ساختن آینده ای پایدار برای فرد و کشور است. هدف از تحصیل، ترویج یادگیری دائم و فراگیر در زندگی فرد، رشد جامع و سلامت تمامی محصلان و همچنین تقویت مهارت های آنها در راستای یک زندگی مناسب است.

شفافیت، مشارکت گسترده، زمینه ی علمی قوی و تعیین مسیر آینده؛ در سایه ی تحقیقات صورت گرفته و هدایتگر روند تحول تحصیلی ملی بوده اند. تمامی شهرداری ها و مدارس، برنامه ی آموزشی خود را بر اساس راهبرد های سراسری تدوین کردند. تدریس و تحصیل بر اساس شیوه های نوین در پاییز 2016 (برای پیش دبستانی، دبستان و متوسطه دوره ی دوم) و پاییز 2017 (برای آموزش و مراقبت کودکان) آغاز گشت. از منظر دانش آموز، هدف از این تحول افزایش شوق و عمق یادگیری و برای نهاد های دانش آموزی، تقویت توان تفکر و تحصیل با هدف یادگیری در کنار مهارت های هم عرض دیگر و حمایت از پیشرفت مدارس به عنوان جوامع یادگیری مشارکتی بود. نوعی رویکرد تربیتی یکپارچه و چند شاخه مورد توجه قرار گرفت و ابزار های تازه ای برای عبور از مرز های موضوعات درسی توسعه یافتند.

تا به امروز، فنلاند 2 سال تحصیلی را با یادگیری و آموزش طبق برنامه ی مدرن گذرانده است. به نظر می رسد این تحولات نفوذ بسیاری بر عملکرد مدارس، تدارک امکانات تحصیل توسط شهرداری ها و تدریس معلمان داشته و همچنین عامل شکل گیری برنامه های توسعه ی جدیدی در مدارس و تحقیقات آموزش در فنلاند بوده است...

 

برای مطالعه ی متن کامل مقاله، فایل پیوست را از اینجا دریافت کنید.


نویسنده Irmeli Halinen
ترجمه: سینا میرمبینی
منبع: ResearchGate

 

سبد خرید

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش