یادگیری بدن‌‌مند

 

استفاده از رویکرد "یادگیری بدن­‌مند و فاکتورهای فیزیکی[1]" در کلاس درس

تئوری یادگیری بدن­‌مند و فاکتورهای فیزیکی چیست؟

یادگیری بدن­‌مند و فاکتورهای فیزیکی اشاره به استراتژی‌هایی دارد که در آن­‌ها از حرکات فیزیکی بدن برای بهبود یادگیری استفاده می‌­شود. در دیدگاهی کلی­‌تر، یادگیری بدن‌­مند اغلب نقش هیجانات در یادگیری را نیز دربرمی‌­گیرد، اما در این مقاله به این موضوع اشاره‌­ای نمی­‌کنیم. برخلاف بسیاری از استراتژی­‌هایی که در دیگر مقالات به آن­ها اشاره کردیم و تمرکزشان بر بهبود توانایی ذهن برای جذب، سازمان­دهی و به کارگیری دانش و مهارت­‌های جدید است، رویکردهایی که از بدن و حرکات فیزیکی برای بهبود آموزش و یادگیری استفاده می­‌کنند بر این فرضیه استوار هستند که ذهن ارتباط تنگاتنگی با بدن و تجربیات حسی آن دارد.

گفته شده است که با طراحی فعالیت­‌هایی که از روش چند حسی[2] دانش‌­آموزان را درگیر خود می­‌کنند، اطلاعات جدید به سادگی قابل فهم و فراموش نشدنی خواهند بود. برخی از فعالیت­‌ها و رویکردها برای استفاده از یادگیری بدن­‌مند و فعالیت فیزیکی در کلاس درس؛ شامل بازی کردن، نمایش، اشارات و حرکات موقع سخن گفتن، حرکت کردن و دنبال کردن می‌­باشند.

در حیطه‌ی دیگری از علوم شناختی به اهمیت ورزش کردن، تغذیه و خواب پرداخته شده است. با وجود اینکه این فاکتورها با علوم شناختی در ارتباط هستند، ولی ما به ذکر جزئیات این موارد نمی‌­پردازیم، زیرا خارج از حیطه این مقاله است.

 

معلمان چطور از رویکرد یادگیری بدن‌­مند و فاکتورهای فیزیکی در کلاس درس استفاده می‌کنند؟

مدارس مکررا به فاکتورهای فیزیکی که به یادگیری مرتبط هستند اشاره می‌­کنند. برخی از این موارد عبارتند از:

  • ورزش فیزیکی به عنوان بخشی از برنامه درسی منظم مدرسه

  • همراه شدن فعالیت فیزیکی با درس‌هایی که مربوط به ورزش نیستند

  • باشگاه‌­های صبحانه برای بهبود تغذیه

  • آموزش بهداشت خواب

رویکرد یادگیری بدن‌­مند اغلب در مدارس ابتدائی استفاده شده است و طبق این رویکرد دانش‌­آموزان در کلاس درس در­ حالی که معلم موضوع دیگری را تدریس می­‌کند، حرکات فیزیکی انجام می‌­دهند. برای مثال همزمان با

فعالیتی مانند شمارش، یک بازی انجام می­‌دهند که در آن شیئی را به سمت یکدیگر پرتاب می­‌کنند.

یک مثال کاربردی:

معلم هنگام آموزش تقسیم به دانش‌آموزان، از حرکات دست برای برای اشاره به بخش‌­های مختلف تقسیم استفاده می­‌کند. برای مثال وقتی که معلم لغت "یک طرف" را به کار می‌­برد، دستش را با حرکات رفت و برگشتی در زیر قسمت سمت چپ تقسیم تاب می­دهد و وقتی لغت "طرف دیگر" را به کار می‌­برد دست راستش را با حرکات رفت و برگشتی در زیر قسمت سمت راست تقسیم تاب می‌­دهد.

 

 


[1] Embodied learning and physical factors

[2] multisensory

سبد خرید

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش