اهمیت توسعه فردی

به نظرتان توسعه فردی چه تاثیری در موفقیت ما دارد؟

توسعه فردی قدم برداشتن برای ساختن یک ورژن بهتر از خودمان است که این ورژن بهتر با هدف‌گذاری و یادگیری مهارت‌های مختلف شکل می‌گیرد. در این پروسه عادت‌های بد را ترک می‌کنیم و برنامه‌ریزی برای عادت‌های خوب و سازنده می‌کنیم.

توسعه فردی باید در جنبه‌های مختلف زندگی رخ دهد. اگر تمرکز روی یک جنبه باشد نهایتا یک آدم تک‌بعدی خواهیم بود. این می‌شود که می‌بینیم یک نفر تحصیلات دانشگاهی بالا دارد و شغل خوبی هم دارد و نسبتا آدم موفقی است اما در برقراری رابطه با آدم‌ها ضعیف است و رابطه عاطفی با آدم ها ندارد و ممکن است عزت نفس پایین داشته باشد و برای خودش خیلی ارزش قائل نباشد. عملا با وجود اینکه در تحصیلات و شغلش موفق است، نهایتا آدم خوشحال و موفقی محسوب نمی شود.

توسعه فردی، یک پروژه طولانی مدت و تدریجی است. باید در تمام طول عمر سعی کنیم بهترین ورژن خود را بسازیم.

پیشرفت تدریجی و پروسه طولانی به این شکل است که هر یک از ما یک "من امروز"  و یک "من آینده" داریم. زمان، انرژی و سرمایه ای که باید برای توسعه فردی بگذاریم به نوعی چالش "من امروز" و "من آینده" است. "من امروز" می‌خواهد به گردش و میهمانی برود و پولش را خرج لباس و لوازم غیر ضروری کند ولی "من آینده" دوست دارد "من امروز" به جای این کارها بخواهد روی مهارت هایش کار کند مثلا مهارت مدیریت زمان، مسایل مالی را بهتر انجام دهد، روی مهارت های اجتماعی کار کند و یک کلاس برود و مدرک بگیرد و با نرم افزار کار کند.

 

چطور روی رشد و توسعه فردی کار کنیم و با توجه به استعداد و پتانسیل خودمان بهترین ورژن خودمان را بسازیم؟

تک تک ما باید سعی کنیم استعدادهایمان را بشناسیم و هدفمان را در زندگی پیدا کنیم و ببینیم واقعا می خواهیم به چه برسیم؟ تا بدانیم می خواهیم روی چه مهارت هایی کار کنیم که ما را به سمت هدف می‌برد.

1)یکی از راه های توسعه فردی این است که بر ترس خود غلبه کنیم؛ و از محدوده راحت و امن خود خارج شویم. مثلا اگر می‌ترسم در جمع صحبت کنم خودم را آماده کنم تا در آن شرایط قرار بدهم و با آن مواجه شوم.

2) از اطرافیان نظر صادقانه‌شان را در مورد عملکردمان یا درباره بهترین و بدترین ویژگی هایمان بپرسیم.

3) برای کارهایمان " فرم برنامه " درست کنیم و سعی کنیم کارهایمان را عقب نیاندازیم.

4) روی عادت‌های بدمان کار کنیم، آنها را کم کرده و عادت‌های خوب را جایگزین کنیم.

5) از هم‌نشینی با آدم های منفی بپرهیزیم

6) یک مربی یا رهنما در زمینه تحصیلی داشته باشیم، راهنمایی هفتگی، ماهانه و سالانه بگیریم و به کمک او ببینیم باید دقیقا چه کارهایی انجام دهیم تا به هدف برسیم.

7) برای خود چالش های 30 روزه در نظر بگیرید. مثلا چالش 30 روزه‌ی غذا خوردن سالم. چالش 30 روزه‌ که کاری را عقب نیاندازید.

نکاتی برای ورود به مسیر توسعه فردی:

1) هیچ کس کامل نیست؛ به خود اجازه اشتباه کردن بدهید.

2) روی مسائل تمرکز کنید که نمی توانید تغییرشان بدهید.

3) نگذارید ناکامی های کوچک دلسردتان کند؛ ناگامی ها ناگزیر گاهی اوقات رخ می دهند، اما مهم این است که نگذارید دلسردتان کنند تا به مسیرتان ادامه دهید.

4) سعی نکنید چند هندوانه را با یک دست بردارید؛ با یک یا دو فعالیت شروع کنید و روی پیشرفتان کار کنید.

5) واقع بین باشید و استعداد و توانمندی‌های خودتان را در نظر بگیرید و هدف‌های غیر واقع بینانه برای خودتان نگذارید. اگر هدف‌های بزرگ و غیر واقع بینانه در نظر بگیرید، فقط و فقط دلسرد می‌شوید.

6) برای رسیدن به هدف‌هایتان قدم های کوچک بردارید؛ همین که در مسیر هدف‌هایتان قدم بر می‌دارید، باید به خودتان افتخار کنید.

 

پیشنهاد برای توسعه فردی:

ورزش، درس خواندن برای گرفتن مدرک، گوش دادن به پادکست های مختلف، گوش دادن به کتاب های صوتی در مسیر خانه و مدرسه، مطالعه غیر درسی که به مهارت های اجتماعی و فردی کمک کند. فیلم های مستند در زمینه سلامت و تغذیه ببینید، در فعالیت های داوطلبانه شرکت کنید تا به آدم هایی که در زندگی روزمره با آنها در تعامل نیستید آشنا شوید...

 

تمرین:

از خودتان بپرسید امروز چقدر از انرژی و زمانی که برای توسعه و پیشرفت فردی خودتان صرف می‌کنید، راضی هستید؟

به میزان رضایت خودتان از صفر تا ده یک عدد بدهید.

 

سبد خرید

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش