برنامه‌ریزی

«اگر موفق به برنامه‌ریزی نشوید برنامه‌ی شکست خود را ریخته‌اید.»

جمله‌ی بالا به‌خوبی اهمیت برنامه‌ریزی را نشان می‌دهد. برای رسیدن به اهداف هیچ‌چیز کارآمدتر از برنامه‌ریزی کردن(پیش از آغاز حرکت) نیست. برنامه یک طرح پیشنهادی با جزئیات دقیق برای انجام دادن کاری یا رسیدن به هدف است. هر برنامه می‌تواند شامل چند هدف هوشمند باشد.

اگر برای دستیابی به هدف خود جدی هستید، باید آن را بر روی کاغذ بیاورید. نوشتن بر روی کاغذ معجزه می‌کند. در سال 1953 میلادی، مطالعه‌ای در دانشگاه هاروارد نشان داد سه درصد از فارغ‌التحصیلان آن سال به طور مشخص اهداف شغلی‌شان را مکتوب کرده بودند. بیست سال بعد، تیمی از پژوهشگران، اعضای همان کلاس را مورد مصاحبه قرار دادند و متوجه شدند آن سه درصدی که اهداف خود را یادداشت کرده بودند، چند برابر بیش از 97 درصد دیگر به موفقیت‌های ارزشمند اقتصادی دست یافته بودند.

اگر واقعا در رسیدن به اهداف خود مصمم هستید با برنامه‌ریزی کنترل این متاع ارزشمند را در دست بگیرید.

دانش‌آموزان لازم است که اهداف یک‌ساله‌ی خود را بنویسند و بعد از تعیین آن اهداف، مشخص کردن زمان‌بندی چگونگی رسیدن به آن‌ها در بازه‌های زمانی سه ماهه نسبتا آسان خواهد شد. سپس برنامه‌ی سه ماهه‌ی خود را مورد بررسی قرار دهند و مشخص کنند که در این ماه کدام مورد را می‌خواهند اجرا کنند و در جدول زمانی هفتگی خود قرار دهند که به‌صورت هفتگی در چه روزهایی چه کاری قرار است اجرا شود.

 

ساعت

شنبه

یک‌شنبه

دوشنبه

سه‌شنبه

چهارشنبه

پنج‌شنبه

6

 

 

 

 

 

 

7

 

 

 

 

 

 

8

 

 

 

 

 

 

9

 

 

 

 

 

 

10

 

 

 

 

 

 

11

 

 

 

 

 

 

12

 

 

 

 

 

 

13

 

 

 

 

 

 

14

 

 

 

 

 

 

15

 

 

 

 

 

 

16

 

 

 

 

 

 

17

 

 

 

 

 

 

18

 

 

 

 

 

 

19

 

 

 

 

 

 

20

 

 

 

 

 

 

21

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

نوجوانان به یاد داشته باشند ابتدا همیشه در هر زمان مهم‌ترین هدف خود را در نظر بگیرند و سپس سراغ اهداف مهم بعدی خود بروند. اگر شب امتحان است ابتدا برای امتحان و بعد برای درس موسیقی برنامه‌ریزی داشته باشند.

تعیین زمان برای انجام کارها بسیار اهمیت دارد. وقتی شروع کنید به اختصاص دادن زمان به کارهای‌تان، می‌دانید که قرار است در زمان‌های مشخص از روز به انجام چه کارهایی بپردازید و می‌توانید برای انجام آنها اقدام کنید.

برنامه‌ریزی کاربردی

برخی برنامه‌ها اصلا خوب جواب نمی‌دهد. مثلا می‌خواهم وزن کم کنم.

قدم اول: کم غذا بخورم.

قدم دوم: بیشتر ورزش کنم.

این به نظر یک برنامه می‌آید اما این «برنامه افتضاح» است. این برنامه یعنی کلی‌گویی و اصلا اقدامات جزیی و مهم در نظر گرفته نشده است.

یک برنامه خوب حداقل باید به سه سوال پاسخ دهد:

چرا؟ چگونه؟ چه کاری؟

مثال

چرا می‌خواهم وزن کم کنم؟ برای سلامتی و تناسب اندام.

چگونه به سلامتی و وزن ایده‌آل می‌رسم؟ مشورت با متخصصین در این امر.

چه کاری برای رسیدن به انسان ایده‌آلم که وزن متناسبی دارد و از سلامت و تناسب اندام برخوردار است، باید انجام بدهم؟ برنامه‌ریزی و اجرا کردن آن، ورزش و مدیریت تغذیه.

لزوم نوشتن برنامه توسط نوجوانان

برای اجرای هدف خود برنامه‌ای مرحله به مرحله تنظیم کنید. اهداف خود را به قدم‌های کوچک قابل اندازه‌گیری و دارای چارچوب زمانی مشخص تبدیل کنید.

با افراد دیگر درباره‌ی هدفی که انتخاب کرده‌اید و پیشرفتی که در این مسیر دارید، صحبت کنید. بیان برنامه‌ها و نحوه‌ی حرکت، میزان حرکت را افزایش می‌دهد.

گاهی پیش می‌آید که «فهرست موارد قابل انجام روزانه»ی خود را تهیه نمی‌کنید در چنین روزی معمولا بیشتر تمایل دارید بی‌هدف پرسه بزنید، در نتیجه بیشتر کارهای مهم‌تان باقی می‌ماند. ممکن است به کارهای بیهوده‌ای روی آورید، نظیر بازی با کامپیوتر، وب‌گردی و ... . به یاد داشته باشید که همه‌ی ما انجام کارهای مهم را فراموش خواهیم کرد، مگر آنکه فهرستی از آنها تهیه کنیم.

نکاتی که در برنامه‌ریزی و اجرا باید در نظر گرفت

100 درصد زمان‌تان را برنامه‌ریزی نکنید.

کمتر از حد لازم برای خود، کار در نظر نگیرید.

بیش از حد معمول برای خود، کار در نظر نگیرید.

درصد کارایی در اوقات اولیه روز را با ساعات پایانی روز یکسان نپندارید.

 قولی ندهید که قادر به انجام آن نیستید.

سبد خرید

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش